00:00

Kronängs IF

Referat

Vinst mot Kronäng med 2-1 och gruppseger i DM!

Vinsten mot Kronäng gjorde att vi vann gruppen och därmed får vi chansen att spela ytterligare en match. Leo och Philip blev segerorganisatörer med var sitt mål. Nils gör även en mycket matchavgörande räddning i andra halvlek vid ställningen 1-1. Nästa match kommer att spelas mot Edsvära/Norra Vånga som vann sin grupp efter seger med 4-2 mot Igelstorp.
Matchen mot Kronäng blev tät och stundtals lite grinig. Det som låg i potten för båda lagen var en gruppseger och vidare avancemang i DM. Det märktes att Kronäng var ett topplag i sin serie förra året, de var faktiskt en hårsmån från att gå upp i division 4 och av de lag vi mött i DM:s gruppspel skulle jag viija påstå att Kronäng var det tuffaste motståndet.
Vi började den här matchen väldigt bra, med tempo och fart framåt när lägen gavs. Redan efter 4 minuter hade vi första kanonläget när Strömfelt löpte sig fri på högersidan. Bollen så småningom till Leo vars avslut räddades och returen ut till Karl som tyvärr sköt över i rätt så fritt läge mitt framför målet.
Efter bara 8 minuter gör Leo sedan 1-0 där vi har inkast till höger och bollen spelas ut till Hugo Andersson till vänster som hittar Leo centralt. Ett behärskat avslut i hörnet och ledningen var ett faktum.
Vi öser på och har ytterligare lägen och ingen hade varit förvånad om vi hade haft en 3-0 ledning efter 15 minuter. Därefter börjar Kronäng komma in i matchen bättre. De får ordning på sitt presspel och skapar problem för oss, vi tappar lite av tålamodet och börjar göra svåra saker vilket gör att vårt spel tappar fart. Kronäng äter sig in mer och skapar lite halvfarliga lägen i denna perioden. Matchen hamnar i ett mode där det blir mycket frisparkar till dem, de flyttar fram, drar ner på tempot, lyfter upp spelare och slår in bollar framför mål. Ett 1-1 mål hänger lite i luften känns det som.
Någonstans mellan 25 och 30 gör Kronäng också 1-1 på en långboll från vänster till höger. En motståndare smyger in bakom ryggen och slår in bollen på halvvolley. Absolut inte orättvist och måste erkänna att det var rätt så snyggt.
Vårt anfallsspel blir ryckigt, inget riktigt flyt i det även om vi är framme ett par gånger till och Leo har ett par avslut som kunde resulterat. Abdi är fri men skjuter utanför.
Totalt sett en halvlek där vi dominerar i början, sedan drar vi på oss alldeles för mycket enkla frisparkar. Det beror på att vi inte kommer först in i duellerna, känns som vi tagit lite lätt på det efter en fin start, där allt gick som på räls.
Andra halvlek börjar lite som den första slutade. Vi tar oss fram på vänstersidan och har en bra chans via samspel mellan Hugo, Abdi och Leo. I minut 53 får så Kronäng sin absolut största chans att ta ledningen. Ett inlägg från vänster når en helt fri spelare som skjuter direkt. Nils gör en grym enhandsparad och tar hand om returen. Otroligt viktigt. Något senare har Abdi ett grymt läge efter nytt samspel mellan Hugo och Le. Abdi skjuter dock utanför i fritt läge.
När det är 30 kvar kan man säga att vi tar över matchen rejält. Vet inte om det är Kronäng som tröttnar men vi börjar spela som ett lag och kommer fram och hotar hela tiden. Kronäng förlitar sig på att få frisparkar och hörnor. I detta skedet så blir det mer och mer grinigt på planen. Vi har flera lägen och får med Strömfelt och Jonte på högersidan gång efter annan. Kapten Larsson är framme och är nära att peta in bollen på inspel från vänster. Kronäng har ett läge till när vi tappar boll i fint kontringsläge, bolltappet till Kronäng som dock skjuter över.
Kronäng skapar oro på sina fasta och får några hörnor och på en hörna kommer en motståndare upp fint och nickar mot mål, Alex täcker bort bollen. Kronäng hävdar att den tar på handen, Alex hävdar att den tar i huvudet. Åsikterna går isär men bollen ut till Philip på högerkanten som sätter full fart mot mål. Kronäng skriker efter straff, Philip avancerar. Leo finns på andra sidan och endast två försvarare är kvar. Domaren har fullt upp med sura spelare medan Philip skär in och går förbi sin spelare. Sin vana trogen så sätter han dit 2-1, ribba in i bortre krysset. Ska bollen in är det väl lika bra att göra det snyggt tänker Philip. Se Philips avgörande mål här!
Kronängs spelare är arga, vi är glada, domaren försöker förklara hur han såg på situationen. Resten av matchen blir väldigt präglad av det avgörandet. Kronäng skriker efter frispark hela tiden, domaren kanske kompenserar lite och ger dem många lätta frisparkar som de lyfter in. En del varningar delas ut men som tur är så svallar känslorna inte över i alla fall. Till slut blåses matchen av och vi avgår med segern.
Sista halvtimman äger vi matchen tycker jag men efter vår fina start av matchen tappar vi vårt spel. Mycket på grund av motståndet såklart, som får träff på sitt presspel. Men också mycket på vår inställning då vi spelar alldeles för svårt och vilil göra avgörande saker alldeles för snabbt och ofta. Vi blir också tvåa i duellerna och drar på oss onödiga frisparkar. Det ger Kronäng chansen att använda sin fysik och skapa lite oreda på fasta situationer. Det är bra att vi står upp i eget straffområde, Kronäng lyckas ju inte få till något även om det var nära några gånger. Vi tar fighten ute på plan också, det smäller en hel del i duellerna. Vi tar över i slutet, känns som att vi orkar köra på i 90 minuter. Återigen gör vi mål i slutet vilket är starkt.
Nu väntar två riktigt svåra träningsmatcher mot två division 3 lag, Mariestad och Åsarp/Trädet. Nästa omgång i DM ska vara spelad senast 5 april och ENV blir ett spännande derby att se fram emot.