• Dramatisk premiärseger borta mot TBOIS!

Ska göra ett försök att summera en premiär som avslutades med att Philip Johansson sköt segern till oss i matchens sista minut. Otroligt skönt, en match som kunde gått hursomhelst. Matchen innehöll mycket, bollar i stolpen, rensning på mållinjen, fina målvaktsräddningar och otroliga missade chanser. Vi drog längsta strået den här gången och fick revansch för förra säsongen då vi förlorade borta och kryssade hemma! Vi mötte BOIS i DM och vann klart tidigare under försäsongen vilket man var lite rädd för att det kunde spela roll. Efter en rätt så bra försäsäsong var vi försiktigt optimistiska men om någon hade sagt 1-1 som slutresultat så hade jag tagit det utan problem. Bortamatch och en poäng hade varit bra, nu fick vi tre. Helt galet bra. Matchen börjar och vi känns lite spända till en början. Båda lagen släpper till en del ytor och BOIS lyckas spela igenom oss några gånger som vi inte riktigt tillåtit i tidigare matcher. Vi är framme och får något halvläge men första stora chansen har BOIS. Deras bästa offensiva pjäs, nr 10, som tydligen gjort 10,7 på 100 m, sprang sig fri från mitten men Nisse lyckas överlista honom genom att styra ut honom och han hamnar till sist vid kortlinjen. Den snabbheten visste vi om då han gjorde några liknande aktioner sist vi mötte dem. Något senare får vi en bra chans då Krille och Leo samspelar till höger i straffområdet. Krille kommer loss och skjuter, i ganska dålig vinkel, och bollen går stolpe och ut. BOIS kontrar snabbt med ytterligare ett jätteläge då deras spelare får skottläge mitt i slottet, Nils är på tå och gör en fin enhandsräddning. Vi har haft svårt att stoppa deras anfall men blir sakta bättre och bättre. Leo är framme och hotar med skott som täcks i ett bra läge. Lite senare får Strömfeldt bollen och skjuter men återigen är stolpen ivägen. Vi har här en bättre period i matchen och vi har lite mer tålamod i spelet. Hugo kommer runt på vänsterkanten och om hans inspel inte täckts till hörna hade Krille haft öppet mål. Alfred är framme och kommer igenom i straffområdet men avslutet i magen på målisen, returen täcks till hörna. Mycket nära där. Vi har också en frispark av Leo som täcks bort, efter en titt på VEO filmen så tar bollen tydligt på en hand som hålls över huvudet på en spelare i muren. Luktade straff där måste man ändå få tycka. Domaren valde dock att fria. BOIS får ett superläge att göra mål i slutet av halvleken. Återigen nr 10 som får ett kanonläge att skjuta mitt framför målet men avslutet går utanför. Halvleken slutar 0-0 och det känns som att båda lagen haft läge att göra mål. Vi tycker inte att vi fått till vårt spel men växt in i matchen kan man säga. Andra halvlek börjar och plötsligt blir det action. Först gör BOIS 1-0 på ett inspel från sin högerkant där Nils tar bollen, och deras nr 10 slår in bollen. Domaren bedömer det som en 50-50 duell, Nils tycker att han har bollen, från vårt håll ser det ut som ett ok mål. Efter VEO-koll så har nog Nils bollen men det blir inte tillräckligt tydligt får domaren och då släpper han det. Direkt på avspark lyfter Ludde en boll diagonalt mot Strömfeldt, deras vänsterback missar bollen och Oliver får läge att skjuta. Han skär in lägger rätt och skjuter med vänstern, otagbart, och 1-1 direkt. Superviktigt att svara direkt på deras mål. Se Strömfeldts kvittering här! Bara minuter senare kontrar BOIS på oss får matchens bästa chans men de bränner helt öppet mål. Spelet i andra, framförallt första kvarten är bra från vår sida. Vi trycker ner dem rejält men skapar inte så mkt farligt där. Vi tappar lite bollar och ger BOIS omställningsslägen. På en hörna rensar vi bollen väldigt nära mållinjen och Nils gör även någon mer räddning på ett bra skott. Ju längre halvleken går desto mer tar vi över och de får också byta ut en efter en av sina bästa spelare. Vi gnuggar på och sista 10-15 är vi rätt så bra måste man säga. Innan det dramatiska slutet så har vi en boll i mål, Leo blir mycket tveksamt avvinkad för offside. Krille har ett bra skott i boxen som målisen räddar. Philip är framme på ett snett inåt bakåt spel men målisen monsterräddar skottet längs marken. Vilmer har en nick utanför på en hörna som är jättenära att gå in. När klockan tickat till 91 min får vi frispark på egen planhalva som vi lyfter mot deras straffområde. Krille tar duell och Ludde också, bollen går till Leo som skjuter i täck. Bollen kommer tillbaka till Leo som lyfter bollen över alla och Philip dyker upp, kommer före målisen och lyfter bollen högt över honom och in i burgaveln. Förlösande, härligt, gött och en bra start på årets seriespel! Philip avgör premiären! Nu laddar vi om med träning och så ska vi möta Ulvåker i hemmapremiären. Förhoppningsvis på A-planens naturgräs! Det blir något att se fram emot! Vi ses. A1 21 apr 0kommentarer
  • Seger efter förlängning i DM!

Passar på att skriva medan minnet är någorlunda klart. 3-0 mot Hässleholmen låter som säkra siffror men är resultatet av 90 mållösa minuter, en bländande första förlängningskvart och en andra kvart som vi spelade av med en man mer. 120 min match alltså, men vi var det klart starkare laget och vann rättvist. Målskyttar blev Oliver Strömfeldt med 2 mål och Wilhelm Johansson 1 mål. Våra motståndare, Hässleholmen BK, startade i div 6 2023 och tog 61 poäng med 114-22 i målskillnad förra året. I sin DM-grupp gjorde de processen kort mot två div 6 lag, 22-6 på två matcher. Ett målglatt gäng som vi visst skulle vara bra med bollen om de gavs tid. Matchen spelades inomhus i Ryda Sporthall, alldeles i närhteten av Borås Arena. En väldigt fin hall med en fin gräsplan, vilket gjorde att förutsättningarna var väldigt bra för fotboll helt enkelt. Tänk om vi skulle bygga in Bendersvallen på detta sättet. Det vore något! Tror läktaren hade plats för 800 personer. ikväll var det kanske 35 och då var väl 5 från Vara. Hade eventuellt varit fler om folk vetat att det var inomhus? Innan match bestämdes vad som skulle hända om bollen tog i taket. Boll i taket behandlas på samma sätt som boll på domare. man får behålla bollen. Om man satte detta i system så skulle det dömas frispark till andra laget och utdelas gult kort. Det blev aldrig aktuellt dock, bollen tog i taket några gånger men det blev aldrig något problem. Vi började matchen med en något högre press än vanligt för att försöka störa motståndarens vassa passningsspel. Det började också bra för oss och vi parkerade på deras planhalva till stor del och skapade också några hyfsade lägen i början men fick inte utdelning. Philip och Dahlberg hade lägen att sätta dit den men lyckades inte. Hässleholmen kom inte till något nämnvärt i början men blev bättre och bättre i takt med att vi blev lite utspridda på grund av vårt försök till hög press. Efter 20 minuter var de uppe och spelade på vår planhalva och tilldömdes en frispark. Den slogs in mot mål och Olsson boxade bort den trodde vi, men bollen tog i bakhuvudet på en motståndare. Som tur var offrade vi oss rejält, kommer inte ihåg vem det var i backlinjen, Ludde kanske, och fick bort bollen precis vid mållinjen. Det är bra att vi har inställningen att göra allt vi kan för att få bort bollen! Resten av halvleken bjuder inte på så mycket, vi har någon ytterligare hyfsad chans men får inte till avslutet. Minns att Ludde blev avblåst för ruff på ett inlägg mot bortre, Dahlberg fanns bakom där med helt öppet mål. I paus pratar vi om att få ihop laget ordentligt, höja tempot lite i passningsspelet och vara lite noggrannare i vår bollbehandling. Vi gör en ganska bra andra halvlek får jag säga där vi har vår mest kritiska supporter på plats i Tvistis som rapportör i Min Fotboll. Räknar man de målchanser han rapporterat om så är det 7 stycken utöver alla de gånger vi är uppe runt eller i deras straffområde utan att det blir en farlig chans. Vi spelar bra men får tyvärr inte utdelning. Hässleholmen har en stor chans när de får en frispark vid straffområdet precis i slutet. De slår den dock en bit över målet och matchen slutar 0-0 vid full tid. Det märks dock att deras spelare är tröttare än oss och det känns som att det skulle kunna bli utslagsgivande. Gurra och Dahlberg har nu klivit av och givit plats till Tim och Wilhelm. Tim har varit skadad och det var perfekt att han fick komma in och spela nu igen, vi ville inte fortsätta chansa med Gurra då han växlat upp och stegrat sin medverkan på ett mkt bra sätt. Wilhelm har varit anfallsavbytare i några matcher och gjort några mål. Förlängningen hann inte pågå särskilt länge förrän Philip slog en fin boll i djupet på Strömfeldt som smugit sig in från kanten. Han blev fri och hann före målvakten och lobbade, petade in bollen till 1-0. Sett till matchen som helhet kan ingen säga att det inte var rättvist med ledning i matchen för oss så långt. Det skulle inte dröja länge innan 2-0 också kom. Återigen ett succeinhopp från Wilhelm. Han vinner boll ganska långt från mål, Tvistis skrev 27 m, utan att tänka så mycket verkar det som drar han till ett skott som blir som en häxpipa och går i en båge över målvakten, ribba in och 2-0. Det är ju otroligt kul att en ung kille kan kliva in i sina första A-lagsminuter och nu göra sitt 4e mål under försäsongen. Luften har här gått ur våra motståndare som håller i bollen och försöker men kommer inte till några chanser. i slutet av första förlängningskvarten får vi frispark strax utanför straffområdet. Strömfeldt skruvar den jättefint över muren och ner i hörnet till 3-0. Strax efter blåser domaren för paus. Sista kvarten blir inte så händelserik, matchen är avgjord och de blir också decimerade efter en situation där domaren ger direkt rött kort på en eftersläng från deras spelare. Vi håller i bollen och spelar väl egentligen av de sista 15 minutrarna. Det blev 3-0 och vi är nöjda när vi åker därifrån att vara vidare i DM i år igen. Att vinna tävlingsmatcher är bra, att tävla är bra att träna på då serien närmar sig. Nästa omgång i DM blir mot Skepplanda, om jag läst rätt i slutspelsträdet. Den ska spelas senast 30 april och bör bli på vår hemmaplan eftersom de spelar i div 3 i år. Tycker inte att vi gör någon jättematch sett till att vi missar en del passningar och mottagningar som gör att vi inte riktigt får till det där sista. Samtidigt har vi nästan hela tiden 10 spelare som försvarar sitt straffområde vilket ställer krav på kvaliteten i passningsspelet och gör det svårt för oss. Ju längre matchen led ju tröttare blev motståndaren, kul att se att vi orkar spela 120 min och vi håller nollan igen, vilket är positivt. En ledig helg och sedan en hel träningsvecka med genrep hemma mot Ulricehamn nästa lördat. Det blir något att se fram emot! Inga mål än då matchen livesändes av deras lag och vi ska få matchen skickad till oss så småningom. A1 6 apr 0kommentarer
  • Kryss borta mot Vårgårda!

Då var det dags för ett referat igen, hann inte med det efter senaste matchen mot Holmalund. När vi fick några dagars fotbollsledigt valde jag att fokusera på annat ett par dagar, vilket var skönt. Jag har heller inte hunnit se matchen ännu så referatet blir utifrån den upplevelse vi fick från sidan. Slutresultatet 0-0 är vi mycket nöjda med, att inte släppa mål mot ett division 3 lag är bra. Vi gjorde inget framåt heller men vår insats som helhet känns helt okej. Vårgårda hade detta som sitt genrep inför sin premiär på söndag. Det märktes i början att de ville sätta sig i respekt mot oss och gick högt i sin press. Vi försökte spela oss ur den till en början men hade ibland lite svårt att göra det. Vårgårda fick inte någon utdelning på pressen heller, de bröt ibland våra uppspelsförsök men kom inte till några farligheter. Vi försvarade oss väl och bjöd på väldigt lite ytor. Mycket av deras spel gick över till att försöka hitta längre bollar bakom vår backlinje. De skapade några hörnor och det var någon av hörnorna som blev farlig med en nick utanför vid bortre stolpen. Annars var det nog vi som skapade mer oreda när vi kom in på deras planhalva än dem skulle jag säga, men även Vårgårda var täta bakåt och ville inte bjuda på något. När vi lyckades spela oss ur den höga pressen öppnade det upp sig ordentligt och bland annat var Philip, Oliver och Leo framme i avslutspositioner, men då mera av skott från utanför straffområdet. Olivers försök var bäst då deras målvakt fick sträcka ut och göra en bra räddning. Nils i vårt mål plockade en del inspelsförsök från kanterna och höll sig långt ut i straffområdet för att ta hand om längre bollar. I paus var vi nöjda med 0-0 då vi kände att de inte skapade några jättechanser och vi högg på omställningar men även lyckades komma ur deras press ibland. Gustav E startade denna matchen och gick av i halvlek så vi formerade om oss genom att Adam klev ner ett steg och Philip flyttade in centralt eftera att ha huserat på högerkanten i första halvlek. Krille Dahlberg spelade andra halvlek som forward, vilket gjorde att Oliver fick ta en ytterposition. Andra halvlek tycker jag vi gör ännu bättre än första, vi spelar oss ur press mer och kommer upp mer på deras planhalva. Oliver har matchens chans då han snappar upp en för lös bakåtpass men han lyckas inte överlista Vårgårdas rutinerade målvakt som avvärjer mycket snyggt, Olivers frliäge från i stort sett halva plan. Vårgårda har något mer nickläge och skapar lite oreda på någon fast situation. Det är fortsatt två rätt så täta lag som inte vill släppa något bakåt och matchen slutar således 0-0. Vi startade med följande spelare: Nils Affe, Gurra, Ludde, Hugo Carl, Vilmer, Ada Philip, Oliver, Leo I andra halvlek Nils Affe, Adam, Ludde, Hugo Philip, Vilmer, Leo Leon, Krille, Oliver Carl bytte av Leon och då spelade Leo ytter igen. Tyvärr fick Nils en smäll emot ryggen som gjorde att han behövde byta mot Olsson i slutet. Förhoppningsvis inget allavarlig. Matchandet går nu vidare med Hässleholmen på fredag kväll på bortaplan, DM:s första omgång. Sedan är det vårt genrep mot Ulricehamn lördag 13 april, sedan smäller det borta mot BOIS. Hoppas vi ses på fotbollsplanerna framöver! A1 2 apr 0kommentarer